UYAP Eylül 2019 olağan yazılım güncellemesi, planlanan değişikliklerin tümü tamamlanarak 20 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirildi.
Bu güncelleme ile 397 madde üzerinde çalışma yapılarak sisteme yansıtıldı.
Yükleme esnasında Bakan Yardımcımız Sayın Uğurhan KUŞ, Genel Müdürümüz Sayın Ali ERDEM, Genel Müdür Yardımcımız Sayın Oğuz AKALIN, Daire Başkanlarımız ve Tetkik Hâkimlerimiz; çalışmaları yakından takip ederek görevli personelden bilgi aldı.
Yükleme sonucunda;
- Ceza Hesaplama ve Hüküm Hazırlama ekranı hazırlandı. Söz konusu ekran ile verilen cezalara uygulanan artırım, indirim, çevirme gibi işlemler yapılıp hüküm hazırlanabilme imkanı sağlandı.
- İlamat infaz bürosunda Ceza İnfaz Kurumunda bulunup hakkında vasi ataması yapılan hükümlülere ait vasi kararlarının görüntülenmesi ve bu kararların dosyasına kaydedilebilmesi sağlandı.
- Sulh Hukuk Mahkemelerinde 1990 yılı öncesinde vefat edenler için de sistem tarafından Mirasçılık Belgesinin hazırlanması için düzenleme yapıldı.
- Vakıfbank hesabı ile ödeme işleminde geliştirme çalışması yapılarak, Vakıfbank kredi kartı ile ödeme, Vakıfbank hesabı ve kredi kartı ile “Vekalet Pulu” ödemesi yapılabilme imkanı sağlandı.
- CELSE Mobil uygulaması ile vekil olunan dosyalara bilgilendirme amaçlı “Mazeret Gönderme” imkanı sağlandı.
- CELSE mobil uygulaması üzerinden “İhale Günü Sorgulama” işlemi yapılabilmesi sağlandı.
- İcra takibi açma ekranına ” İlamlı Takip” türü eklendi.
- Merkez Bankası bünyesinde tutulan bütün faiz oranları ile bütün bankalara ait faiz oranlarının servis ile Mahkeme ve İcra Müdürlüklerine aktarılması sağlandı.
- Nüfus Kaydına İlişkin bütün kararların Mahkemeler tarafından otomatik olarak NVİGM ne servis ile gönderilmesi sağlandı.
Fotoğraflar